Nails Giveaways Reviews Fashion Outfits Hauls DIY AboutMe Favourites Συνταγες

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Οικονομικο Γεμιστο Σιροπιαστο Τσουρεκι Με Μερεντα

Καλησπερα κοριτσια μου τι κανετε?
Το σημερινο post ειναι διαφορετικο απο τα υπολοιπα.
Πριν λιγες μερες ειχα τα γενεθλεια μου και καθε φορα φτιαχνω δικα μου γλυκα..
Σημερα λοιπον θα σας δειξω το ενα απο τα 4 που εκανα το οποιο ειναι το πιο ευκολο και το πιο νοστιμο..
Ποσσες φορες βλεπουμε στα ζαχαροπλαστια αυτα τα υπεροχα τσουρεκια με την σοκολατα?
Συνεχεια..
Εγω ειχα δοκιμασει μια φορα και ξετρελαθηκα..Δεν ξερω πως τα φτιαχνουν αλλα με τον τροπο που σκευτηκα εγω ηταν κολαση..Το συγκεκριμενο μου κοστισε μονο 4ε!!

YΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
1 ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΜΕΡΕΝΤΑ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
ΚΑΝΕΛΑ
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Παμε να ξεκινησουμε..
Αρχικα θα παρουμε ενα τσουρεκι εμποριου..Οσες ειναι περισσοτερο νοικοκυρες απο εμενα μπορουν να το φτιαφουν μονες τους..:p



Το κοβουμε στην μεση..


Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε:
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι νερο
λιγη κανελα


Μολις βρασει και πηξει λιγο κλινουμε το ματι..Βαζουμε το τσουρεκι σε ενα ταψι για να μην τρεξει το σιροπι και σιροπιαζουμε τα δυο κομματια..



Το αφηνουμε για πεντε λεπτα ωστε να το τραβιξει και να κρυωσει το σιροπι..
Μολις ειναι ετοιμο βαζουμε το κατω κομματι σε μια λαδοκολλα και απλωνουμε πανω οσο μερεντα θελουμε εγω εβαλα αρκετη γιατι ειμαι γλυκατζου..:p



Βαζουμε και το αλλο κομματι απο πανω..
Περνουμε ετοιμο γλασο ή το φτιαχνουμε μονες μας και καλυπτουμε ολο το τσουρεκι..


Και πασπαλιζουμε με οτι μας αρεσει απο πανω για να ειναι πιο ομορφο..Εγω προτιμησα λευκη σοκολατα..


Το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει..Δεν θελει πολυ ωρα ειναι ενα γλυκο που τρωγετε αμεσως..Βεβαια οταν ρουφιξει καλα καλα το σιροπι και παγωσει και η μερεντα γινετε απεχτο..Μολις κρυωσει το βγαζετε απο την λαδοκολλα και το κοβετε..




Καλη σας απολαυση..!!!!:D :D
Περιμενω τα σχολια σας...
Φιλακιααα...:*








2 σχόλια:

  1. Αχ!!!
    Φαίνεται υπέρ-τέλειο και το κυριότερο...ειναι πανεύκολο!
    Ευχαριστώ για τη συνταγή!

    Φιλιά,Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oντως ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο...:D

      Διαγραφή