Nails Giveaways Reviews Fashion Outfits Hauls DIY AboutMe Favourites Συνταγες

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Χρωματιστα Σοκολατενια Τρουφακια Γλιφιτζουρια

Καλησπερα κοριτσια μου..
Σε αυτο το post θα σας δειξω το 2ο γλυκο που εφτιαξα για τα γενεθλεια μου..
Θα εχετε δει πως πλεον στην μοδα ειναι τα cake pops..
Εγω πηρα την ιδεα αλλα τα εκανα με τρουφακια..
Διοτι η συνταγη που εχω για τα τρουφακια η μια δοση βγαζει 50 ενω η μιση 25...Ετσι ειπα να δω πως θα ειναι και αν θα κατσουν τα ξυλακια στα τρουφακια..
Ειναι καταλληλα για γιορτες βαπτισεις γαμους αλλα και για να εχετε να κερασετε..Θα ξετρελαθουν ολοι με την γευση..
Μια θεια μου θα κανει βαπτιση το καλοκαιρι και ετσι ειπαμε μηπως φτιαχναμε αυτα..Και ετσι μου ηρθε η ιδεα..
Παμε να ξεκινησουμε..
Εγω την μια μερα εκανα την μιση δοση και την επομενη την αλλη μιση γιατι δεν περιμενα οτι θα βγουν τοσο ωραια..

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙΜΠΕΡ
2 Κ.Σ ΚΑΚΑΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΡΧΝΗ
125g ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ
ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
ΛΕΥΚΗ Ή ΜΑΥΡΗ ΚΟΥΒΕΤΡΟΥΡΑ
ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
ΣΤΙΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Παιρνουμε ενα πακετο πτι μπερ(ολοκληρο μην το βλεπετε ετσι..:p) και το βαζουμε στο μπλεντερ μεχρι να διαλυθουν τα μπισκοτα τελειως..



Τα βαζουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας κακαο..


1 βανιλια


και ενα φλυτζανι του τσαγιου αχνη ζαχαρη


τα ανακατευουμε..


Λιωνουμε μισο βουτυρο σε ενα μπρικι..


και ανακατευουμε μεχρι να γινει σαν παστα...


Ριχνουμε το κροκο του αυγου και ανακατευουμε καλα..αν δουμε οτι εχει ακομα σκονη απο τα μπισκοτα ριχνουμε λιγο γαλα μεχρι που να γινει παστα και να πλαθετε.


Μολις ερθει σε αυτη την μορφη το βαζουμε στην καταψυξη να σφιξει για 10-15λ αναλογως την θερμοκρασια...


Μολις το βγαλετε ξεκινηστε να πλαθετε σε μικρα μπαλακια..οτι μεγεθος θελετε εσεις και βαλτε τα σε μια λαδοκολλα...Ξανα βαλτε τα στην καταψυξη μεχρι να λιωσετε την λευκη κουβερτουρα..Σε αυτο το σημειο ειτε δεν τα βαζετε στην καταψυξη και τα πασπαλιζετε με τρουφα και τα κανετε τρουφακια ειτε συνεχιζετε με την επικαλυψη..


Λιωνουμε λιγη λευκη κουβερτουρα για να κολλησουμε τα ξυλακια μας..αν δεν θελετα να τα κανετε γλυφιτζουρια μπορειτε απλα να βουτιξετε τα τρουφακια στην κουβερτουρα λευκη ή μαυρη και να τα αφησετε ετσι..


Μολις λιωσει βουταμε την ακρη απο το ξυλακι στην σοκολατα και το μπιγουμε στα τρουφακια..Αν θελετε να κανετε χρωματιστα τρουφακια προσθετετε λιγο χρωμα ζαχαροπλαστικης της επιλογης σας στην λευκη κουβερτουρα..


Μολις τελειωσουμε ολα τα τρουφακια τα βαζουμε στην καταψυξη για να μαγωσει η κουβερτουρα και να μην μας ξεκολλανε..


Μολις ειναι ετοιμα λιωνουμε την λευκη η την μαυρη κουβερτουρα και βουταμε μεσα τα τρουφακια μας..
Τα διακοσμουμε με διαφορα χρωματα σοκολατας η μπορειτε να βαλετε διαφορα διακοσμιτικα πανω..
και τα ξανα βαζουμε στην καταψυξη να κρυωσουν..Μπορειτε να τα εχετε ειτε σαν παγωτακια στην καταψυξη ειτε σαν γλυκακια στο ψυγειο και τα δυο ειναι εξησου ωραια..










Eλπιζω να σας αρεσε και αυτη η συνταγη.Πειτε μου πως σας φανηκε..Θα τα πουμε στο επομενο post...Φιλακιααα.!!











5 σχόλια:

  1. ααα!!! γιάμιιιι!!! φαίνεται εύκολοοοο!!! και ξεκίνησα και δίαιτα σήμερα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα και εγω μια απο τα ιδια...ειναι και ευκολα και πεντανοστιμα δυστυχως γιατι μπορουμε να τα τρωμε συνεχεια...και δεν γινετε να φας μονο ενα..χαχα..:p

      Διαγραφή
  2. Ζηλεύω που δεν ήμουν στο πάρτι σου! Θα κρατήσω την συνταγή για να την δοκιμάσω κι εγώ!

    Φιλάκια,
    www.beautyydust.blogspot.gr ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή